Onderweg met inspirerende voorbeelden van collectief vervoer
Header

Hop On Hop Off tour door Tubbergen

juli 9th, 2012 | Posted by admin in buurtbus | media | mobiliteit | regio

In Tubbergen wordt in de zomermaanden, net als vorig jaar, elke dinsdag- en donderdagochtend een sightseeing-tour door het Noord-Twentse landschap aangeboden. Het is een samenwerking van de buurtbusvereniging met de plaatselijke VVV. Een leuk initiatief en daarom brengt Parck dit onder de aandacht.

Vanaf dinsdag 10 juli tot en met donderdag 16 augustus rijdt twee keer per ochtend een gids mee op de route van de buurtbus 591 door de gemeente Tubbergen. De deskundige gidsen kunnen de passagiers veel vertellen over de historie van het gebied en de bezienswaardigheden langs de route waar men naderhand naar toe zou kunnen gaan. De ‘Hop On Hop Off tour’ is niet alleen bedoeld voor de bezoeker of toerist van de gemeente Tubbergen maar ook voor de eigen inwoners. Bovendien is het een mooie aanvulling voor een ‘slecht weer voorziening’.

Route en dienstregeling
De route van lijn 591 gaat richting Bruinehaar – Langeveen – Geesteren – Tubbergen – Albergen – Fleringen – Reutum – Tubbergen – Geesteren – Langeveen – Bruinehaar. Het betreft prachtige gebieden in de gemeente Tubbergen, die vaak minder bekend zijn dan Vasse en omgeving.Het rijschema mét gids is als volgt:
– Start om 9.20 uur én 10.20 uur bij het kerkje Gravenlandweg in Bruinehaar;
– Langeveen: 9.23 uur én 10.23 uur bij kerk aan de Kerkstraat;
– Manderveen: 9.30 uur én 10.30 uur aan Veendijk;
– Geesteren: 9.34 uur én 10.34 uur bij café-restaurant Knoefbakker aan de Hardenbergerweg;
– Tubbergen: 9.39 én 10.39 uur bij café-restaurant Fox, Julianastraat;
– Albergen: 9.47 uur én 10.47 uur bij Het Wissink, hoek Hoofdstraat/Zenderseweg;
– Fleringen: 9.52 uur én 10.52 uur bij café de Oale Kroesch aan de Ootmarsumseweg;
– Reutum: 9.56 uur én 10.56 uur bij de kerk, Kerkstraat;
– Tubbergen: 10.08 uur én 11.08 uur bij café-restaurant Fox, Julianastraat;
– Geesteren: 10.12 uur én 11.12 uur bij ‘De Knoefbakker’, Hardenbergerweg;
Langeveen: 10.15 uur én 11.15 uur bij Haarakkersweg;
– Einde in Bruinehaar om 10.18 uur én 11.18 uur bij het kerkje aan de Gravenlandweg.

De hele route duurt een uur en op elke gewenste plek langs de route kan er in- en uitgestapt worden. De kosten per rit bedragen € 1,-. De volledige dienstregeling van de buurtbus is ook te vinden op de site van Connexxion. Met het OV is Albergen vanuit Almelo en Oldenzaal bereikbaar met lijn 66. Ook kan worden opgestapt in Tubbergen, bereikbaar met buslijn 61 en eveneens vanuit Almelo en Oldenzaal bereikbaar.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.