Onderweg met inspirerende voorbeelden van collectief vervoer
Header

Agendatip: BusTech 2012 [update]

augustus 20th, 2012 | Posted by admin in duurzaamheid | media | mobiliteit

Nederland is een nieuwe OV-beurs rijker. In Kortrijk (Belgie) vindt jaarlijks al Busworld plaats, wij hebben nu onze eigen BusTech die dit jaarop 14 en 15 november 2012 wordt gehouden in de Haarlemmermeer.

Het thema van BusTech is innovatie en duurzame oplossingen. Het is dus géén beurs waarin uitsluitend nieuwste busmodellen op de voorgrond staan. Zowel in het conferentieprogramma als op de beursvloer worden nieuwe technieken richting zero emission besproken en uitgelicht. Een ideale plek om samen te komen om kennis uit te wisselen, te netwerken en op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën en productontwikkelingen.BusTech 2012 bestaat uit een beurs en twee conferenties die op beide beursdagen plaatsvinden. Hoewel de lijst van deelnemers is momenteel nog beperkt is, wordt een grote diversiteit aan bedrijven verwacht; variërend van producenten van bussen met verschillende aandrijftechnologieën tot leveranciers van banden, airconditioners en navigatieapparatuur.

Om met enige basiskennis over duurzaam vervoer op de beurs te arriveren zijn de publicatie van het KpVV over de vergroening van het openbaar vervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de casus in Stockholm lezenswaardig. Ook een bezoek aan de site van Zero-Emissie-Busvervoer is aan te bevelen.

De beurs is vanaf Schiphol, Hoofddorp en Haarlem uitstekend bereikbaar met bus 300 (de Zuidtangent): uitstappen bij halte Hoofddorp, Expo Haarlemmermeer.

Reminder: morgen (donderdag 15 november) is BusTech nog te bezoeken. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar. Naast de lagevloer minibus van B-style zijn er een tiental andere voertuigen te zien. Helaas niet het PRIMOVE concept van Bombardier, maar de onderstaande animatie past prima in de context…

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.