Onderweg met inspirerende voorbeelden van collectief vervoer
Header

Nieuwe versie online-cursus leerlingenvervoer

oktober 8th, 2012 | Posted by admin in media | mobiliteit | taxi | wmo-vervoer

Sociaal Fonds Taxi heeft een nieuwe versie van de online-introductiecursus vervoer van leerlingen op haar site geplaatst. Het cursusmateriaal is samen met de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Eindhoven, scholen, ouders, chauffeurs en vervoerders ontwikkelt. Naast deze cursus zijn er online nog meer trainingen en instructies beschikbaar.

Leerlingen veilig van A naar B vervoeren lijkt zo simpel. Helaas pakt dit in de praktijk wel eens anders uit. Veel kinderen die van een taxibusje gebruik maken hebben een speciale gebruiksaanwijzing. Nieuwe chauffeurs hebben vaak nauwelijks een idee wat er op ze af komt of hoe ze met deze leerlingen om moeten gaan. De leergang leerlingenvervoer van Sociaal Fonds Taxi biedt hierin uitkomst. Het cursusmateriaal bestaat uit filmpjes over praktijksituaties die chauffeurs zullen herkennen. Daarnaast is er een toolkit leerlingenvervoer en een vervolgcursus ontwikkelt.

De online-introductiecursus is voor iedereen toegankelijk. De film bestaat uit verschillende elementen die in totaal circa 30 minuten duren. Daarna kan er een toets worden gemaakt. Bij voldoende resultaat krijgt de cursist direct na afloop een certificaat naar zijn of haar e-mailadres gestuurd.

Naast deze training biedt Sociaal Fonds Taxi ook gratis online-cursussen (inclusief certificaat) aan over lastige situaties in de taxi, omgaan met dialysepatiënten en veilig in de taxi. De laatste bestaat uit omgaan met agressieve klanten en opvang van personeel dat met agressie te maken heeft gehad.

En voor wie niet genoeg kan krijgen, bestaat er ook een rolstoel-ABC, waarin het vervoer van passagiers in een rolstoel centraal staat. Busombouwbedrijf Tribus uit De Meern heeft haar eigen instructiefilms op een Youtube kanaal geplaatst.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.