Onderweg met inspirerende voorbeelden van collectief vervoer
Header

Moet de Wijkbus wijken? Nee! [update]

februari 25th, 2013 | Posted by admin in media | mobiliteit | taxi | vrijwilligers | wmo-vervoer

Worden in andere delen van het land de uitvoering van het kleinschalige kriskrasvervoer vaker bij de samenleving zelf neergelegd, in de Rotterdamse wijk Charlois [Sjaarloos] saneert men de Wijkbus. Althans, dat is was het plan van de deelgemeente. Besparing: waarschijnlijk € 27.000,- per jaar.

In onze Havenstad rijdt in 9 deelgemeenten de Wijkbus
In detail verschillen ze iets in uitvoering, maar het is altijd vervoer van-deur-tot-deur voor iedereen van 55 jaar en ouder en voor minder validen. Bestellen kan tot één dag van te voren en dat biedt geen ruimte voor ad-hoc verplaatsingen. Een rit kost ongeveer € 1,-. Een lidmaatschap kost ongeveer een tientje per jaar. In Charlois is dat zelfs € 6,50 per jaar en € 1,- per rit. Dat is voor de reiziger erg voordelig.wijkbus2Met drie voertuigen is de service van de Wijkbus Charlois is goed te noemen. Ze rijden in de ochtend en na een middagpauze tot circa 17:00 door de wijk en daarbuiten, mits het begin- of eindpunt maar in Charlois is. Ook op zaterdagochtend kunnen de leden de bus gebruiken, waarvan men er ongeveer 1.300 telt. De inkomsten vanuit het lidmaatschap bedragen dus maximaal € 8.400,- per jaar. Ik durf te wedden dat de klanttevredenheid hoog is en minstens een 7,5 als rapportcijfer van haar klanten krijgt. Misschien zelfs een 8+.

Deelgemeente Charlois vind de belbus onnodig; er zijn alternatieven voorhanden
Ouderen kunnen gebruik maken van andere voorzieningen om mobiel te blijven, zo laat de deelgemeente in haar reactie (pdf) weten. De bus, tram en metro van de RET zijn voor de 65+ers gratis. Hiermee kan prima naar het centrum worden gereisd. In verplaatsingen binnen het stadsdeel zelf voorziet Pedro Peters minder, vooral sinds de sanering van vorig jaar.081218_oude_man_bus_368Dan biedt de gemeente Rotterdam in het kader van de Wmo zelf ook Vervoer-op-Maat aan. Zeg maar de Regiotaxi. Eén uur van te voren reserveren tegen ongeveer 60 cent per zone. Een rit met Vervoer-op-Maat is dus altijd iets duurder. Maar biedt wel het voordeel dat er zelfs tot een uur van te voren gereserveerd kan worden en ook in de avond en op zondag beschikbaar is.

De Wijkbus is volgens de deelgemeente ‘onnodig en overbodig‘. Er ís een voorziening voor alle ouderen (‘gratis’ OV of Vervoer-op-Maat) en van de jaarlijkse subsidie kunnen niet alle inwoners profiteren; alleen de leden van de vereniging. Daarom wordt de subsidie per juni dit jaar stopgezet. Saillant is dat in veel andere delen van het land het vrijwilligersvervoer wel een grotere rol krijgt in het ouderenvervoer. We kennen de HugoHupper en de Belbus Noordkop al. Ook de Vlearmoesbus in Neede is een goed voorbeeld. Allen dankzij gemeentelijke subsidie.RMCbussenDe gemeente wil samen met de RMC: uitvoerder van Vervoer-op-Maat wél met de Wijkbus in gesprek over een rol in een ‘pilot vervoermogelijkheden in Charlois’. Hoe dat er precies uit gaat zien? Dat weet de woordvoerder van de Wijkbusvereniging ook niet. Toch kan dit interessant gaan uitpakken. In het openbaar vervoer kennen we immers ook al jaren de buurtbus, die onder regie van de vervoerder de kleine kernen bedient. Het biedt mogelijkheden om de Wijkbus toch een rol te geven voor een grotere groep gebruikers. Bijvoorbeeld het binnen Charlois rijden van grotere groepen. Of een semi-vaste lijndienst rijden zoals de Hugohopper in Heerhugowaard om het vervoer in de wijk te verbeteren. Zo kunnen beide elkaar versterken.

De Wijkbusvereniging wil niet verder rijden wanneer de subsidie wordt gestopt
Maar voorlopig komt de vereniging in actie. De toekomstplannen moeten volgens hen een structurele financiële basis bieden waarop de vereniging haar verplichtingen aan kan gaan. Op zoek gaan naar alternatieve inkomsten is daarom geen optie, zo luidt hun bericht aan de stadsdeelraad.

Ik hoop niet dat de deelgemeente nu in haar eigen vingers gaat snijden
De Wijkbus Charlois vervoert nu circa 20.000 klanten per jaar. Voor € 27.000,- die de Wijkbus nu krijgt van de gemeente betekent dat minder dan € 1,50 per rit voor rekening van de overheid. Wanneer de Wijkbus ophoud te bestaan zal een deel van de ritten met Vervoer-op-Maat gemaakt worden. Uitgaande van naar schatting gemiddeld circa € 9,- subsidie per taxirit, zou Vervoer-op-Maat maximaal 3.000 ritten mogen maken, wil de gemeente niet meer geld uitgeven dan nu. Zijn het er meer, dan lijkt het voor de overheid voordeliger om de Wijkbus te behouden. Stel dat slechts 20% van de ritten die nu met de Wijkbus gemaakt worden straks met Vervoer-op-Maat gemaakt wordt: dat zijn al 4.000 ritten…

Update van 9 maart 2013!

De wijkbus mag blijven

De gemeente heeft besloten na een constructief overleg met de vereniging dat de wijkbus in 2013 en 2014 nog haar rondes mag blijven rijden. Positief nieuws dus voor de vrijwilligers en gebruikers.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.