Onderweg met inspirerende voorbeelden van collectief vervoer
Header

Niemandsland: taxiverhalen uit Zwolle

maart 19th, 2012 | Posted by admin in media | taxi | wmo-vervoer

Taxi Centrale Zwolle heeft een prachtig boekwerkje uitgegeven dat een unieke blik geeft in de wereld van het (Zwolse) taxivervoer. De titel is ‘Niemandsland, verhalen uit de taxi’. Het is een bundel van verhalen over mensen, hun verhaal en een bedrijf dat al 69 jaar in de Overijsselse hoofdstad actief is.

Nelleke Simons is de initiatiefneemster van het boek. Ze is theatermaakster en rijdt parttime op de taxi in Zwolle en omstreken. TCZ heeft zich de laatste jaren vooral op het Wmo-vervoer en de regiotaxi gericht.  Ze komt veel klanten dan ook vaker tegen. Er wordt heel wat afgepraat in de taxi. Dat schept een band waarbij mensen in dat kleine stukje niemandsland, tussen huis en bestemming, even hun hart kunnen luchten.

Dat levert mooie verhalen en grappige anekdotes op. Bijvoorbeeld van een vrouw die maar niet kon onthouden dat ze bij nummer 24 opgehaald moest worden, twee oude dames die elkaar na 54 jaar weer treffen op de achterbank en een koelkast (als íe past dan kan het) in de taxi die gestolen bleek te zijn. Achterin het boek is ruimte voor je eigen (taxi)verhaal.

Het boek is niet alleen door Nelleke geschreven. Een tiental chauffeurs heeft een bijdrage geleverd. Er zijn 1.000 exemplaren gedrukt en het is in eerste instantie bedoeld als relatiegeschenk. Een interview met Nelleke over het boek, uitgezonden op TV Oost, is hier te beluisteren.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.