Onderweg met inspirerende voorbeelden van collectief vervoer
Header

Visie

Mobiliteit is mensenwerk. We zijn onderweg mét iemand, door iemand en om naar iemand toe te gaan. Het is belangrijk dat vervoer betaalbaar en beschikbaar is en blijft voor iedereen. Door gebruik te maken van innovaties op ict-vlak, communicatie én de kracht van de samenleving is het mogelijk om voor iedereen mogelijkheden te bieden en om mobiel te blijven. Daar wil Parck Mobiliteit aan bijdragen.

Toegankelijke, gemakkelijke en vooral vanzelfsprekende mobiliteit.

Ook de verzilvering van de bevolking biedt volop kansen om meer en nieuwe projecten te starten voor veel mensen om in beweging blijven. Letterlijk en figuurlijk. De nieuwe generatie vitale ouderen maakt zich graag nuttig voor de maatschappij. Bijvoorbeeld door eens per week op de buurtbus te rijden, een huurauto te beheren of andere ouderen op weg te helpen. Ook door de bestaande producten te verbeteren en laagdrempeliger te maken, kan het helpen om mensen juist weer in het openbaar vervoer te krijgen maar ook te behouden.

Mobiliteit is niet gratis. Voor de klant niet en zeker niet voor de overheid. En dat betekent dat de beschikbare middelen doelmatig moeten worden ingezet door te investeren in het regionale spoor en comfortabele, snelle buslijnen en goede stations- en haltevoorzieningen. Er moeten keuzes worden gemaakt in hoe verre reizigers dan ook niet zelf in hun mobiliteit, en dan met name het natransport en de sociale functie, kunnen voorzien.

Wanneer is de eerste App beschikbaar waarmee de Regiotaxi gereserveerd en betaald kan worden?

Maar thuis blijven zitten is geen optie. Door samenwerkingsvormen en combinaties van vervoer te zoeken kunnen de middelen efficiënter worden ingezet. In stand houden, verbeteren en waar mogelijk investeren heeft dan ook een grote voorkeur. Moderne communicatiemiddelen moeten het toch mogelijk maken om binnen nu en enkele jaren van de oubollige belbus een App-Bus te maken?